Catskills Victoriana

31
08 | 10

Sandra Foster maakte van een oude 'hunting cabin' een ietwat suikerzoete droom van een tuinhuisje, op het terrein waar zij en haar man wonen. Voor de New York Times legde fotograaf Trevor Tondro dit project vast in een serie prachtige foto's. De laatste foto na de klik is van de trailer waar Ms. Foster echt in woont. Haar Victoriaanse huisje heeft namelijk geen verwarming of stromend water, maar doet voornamelijk dienst als 'retreat'.

Lees het vervolg Catskills Victoriana


Categorie : interieur | Tags : huizen 1 commentaar

Melnikov

25
08 | 10

Gewoon een intigrerend plaatje dat ik al meanderend tegenkwam via Haw-Lin. Even doorzoeken leerde mij dat dit een foto is van het interieur van het eigen woonhuis van de russische architect Konstantin Melnikov.


Categorie : interieur | Tags : interieur, huizen geen commentaar

Partners & Spade

21
08 | 10

Vakantie voorbij, dat vraagt om een inspirationele herstart. En Partners & Spade heeft zoveel in huis om dat te bieden. Voorheen was de website van deze marketing & branding agency annex uitgever annex producer annex winkel misschien niet het toonbeeld van informatievoorziening, maar het had zéker wel een vreemde aantrekkingskracht. Hun 'store inventory' was enkel te bekijken als tekening, waarvan bovenstaande plaat een deel is. Nu echter is de site uitgebreid en kun je naar hartelust klikken.

Sinds 2008 runt Andy Spade deze 'storefront' samen met Anthony Sperduti. Zijn achtergrond in advertising breidt hij nu verder uit voor klanten als J. Crew (hierboven), K-Swiss en Absolut. Maar ook verzorgt partners & Spade de (mooie!) branding voor echtgenote Kate Spade, die een lijn van tassen en accessoires voert.

De winkel zelf is alleen op zaterdag en zondag geopend en wordt behalve voor eigenzinnige merchandise ook gebruikt voor maandelijkse activiteiten zoals exposities.

Lees het vervolg Partners & Spade


Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

Rapha tailored

30
07 | 10

Are you kidding me? Wow! Het sowieso stijlvolle fietskledingmerk Rapha komt nu met een 100% wol 'tailored jacket'. Met deze collaboratie met de Britse kleermaker Timothy Everest wordt de wereld van de 'sartorialists on bikes' uitgebreid. Duur genoeg, dus voor mij blijft het bij kijken, dat wel. Maar dan heb je wel een stormkraag, een zakje voor je sleutels mét lanyard in je mouw, lusjes voor je iPod kabeltjes en een zakje op de rug. Riding in style, I just love it!
 


Categorie : extra | Tags : fiets geen commentaar

Karen Sargsyan

21
07 | 10

 

Vorige week zijn we gaan kijken bij Coda in Apeldoorn waar de Holland Papier Biennale nog tot 12 september te bezoeken is. Er is overigens ook een deel te zien in Rijswijk, maar die locatie hebben we niet bekeken. De top van de expositie is wat mij betreft de installatie van de Armeens/Nederlandse kunstenaar Karen Sargsyan, getiteld "Rage of the Oil God". Er is een impressie te vinden via Youtube, maar eigenlijk kun je dit alleen maar in het echt beleven.Bovenstaande foto is ouder werk van Karen Sargsyan.


Categorie : kunst | Tags : papier, kunst geen commentaar

A New York Moment

19
07 | 10

Cool, verslavend en tijdrovend. Maar ook simpel en verfrissend; de filmpjes van de Neistat brothers zijn nu al dagen voor mij een onderhoudend tijdverdrijf. Precies kort genoeg om even tussendoor te kijken, hapklaar. Broers Casey en Van maken al jarenlang filmpjes die meestal een, misschien wat meer artistieke, bespiegeling zijn op het dagelijks leven en populaire cultuur. Hun kritische commentaar op bijvoorbeeld de Ipod of Facebook, heeft ze in de afgelopen tijd al veel publiciteit geleverd. Afgelopen juni zijn ze hun eigen 'A hand-made home movie tv-show' gestart op HBO.

Via NRC


Categorie : extra | Tags : film geen commentaar

Coorengel & Calvagrac

10
07 | 10


Jean Pierre Calvagrac en Michael Coorengel zijn in Parijs werkende en wonende 'décorateurs d'interieur'. Helaas vond ik maar een paar online foto's van hun appartement in Parijs (hierboven), zoals beschreven in de Residence van april 2009. Dubieus artikel overigens, aangezien het verwijst naar een award die de heren hebben gekregen van de Amerikaanse House & Garden, terwijl dat blad al twee jaar voor deze publicatie ter ziele ging. Maar dat doet niets af aan de klassiek-eclectische stijl met hedendaags bewustzijn die deze meesters van de decoratie hanteren.

Lees het vervolg Coorengel & Calvagrac


Categorie : interieur | Tags : interieur geen commentaar

Argosy Books

07
07 | 10


Eigenlijk alleen omdat dat ene plaatje van de 'outside table' me aansprak, maar dan kom je terecht in een interessante rijkdom aan boeken. Argosy books is een familiebedrijf en is al 85 jaar 'in business'. Hier kun je terecht voor zeldzame oude boeken, prints en handtekeningen, dat kun je ook zien aan de prijzen. Maar het gaat mij alleen om die feel van een oude boekhandel, ongeëvenaard.

Lees het vervolg Argosy Books


Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

We'll make it right

30
06 | 10In 2005 startte Maarten Besseling het prachtige In A Cabin With, en werkt ondertussen alweer twee jaar samen met Jesse Beuker aan het project. De insteek is om verschillende muzikanten (die veelal nog nooit samen hebben gespeeld) bij elkaar te brengen voor een opnamesessie. De albums zijn gratis te downloaden via de website. Ik vond het vorig jaar vanwege het album We'll Make It Right een samenwerking van Benny Sings, Bo Koek (Les Frogs), Bart Suèr, Dean Tippet, Roos Jonker en Extraa. Dat ene deuntje kennen we natuurlijk van de Milner reclame, maar vooral ook de rest van het album is erg inspirerend. Hebben? alhoewel een tastbaar luxe digifile cd-tje natuurlijk nog beter voelt.

Lees het vervolg We'll make it right


Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

Alex Varanese

26
06 | 10


Mooi! En dan zeker de serie Alt/1977 van grafisch multitalent Alex Varanese. Maar misschien nog indrukwekkender zijn deze posters uit zijn Urban Carthography serie.

Lees het vervolg Alex Varanese


Categorie : extra | Tags : grafisch, 3d, typografie geen commentaar

vorigepagina 2 in 3volgende