Kelim in moleskine

16
08 | 11

Ik vond deze stoel in kelimstof terwijl ik bladerde in een oud nummer van Residence. De mooie combinatie van grafische lijnen en toch een zweem huiselijke geborgenheid maakten het een aantrekkelijk plaatje om even te tekenen in mijn nieuwe moleskine. De onofficiële slogan voor deze te populaire boekjes is nu trouwens: "it's never too late to sell out"! Stoel is van George Smith.



Categorie : interieur, extra | Tags : moleskine, illustratie geen commentaar

Lente

04
03 | 11

De lente komt er aan en Sweet Paul brengt zijn tweede lente-editie van het online Sweet Paul Magazine uit. Deze keer gewijd aan kinderen, met recepten voor de kleintjes en ideeën voor knutselprojecten. Nu is het misschien wel iets te zoet en paul is me ietwat té triggerhappy met zijn 'gluegun'. Toch vooral het bekijken waard, en ook zijn blog, vanwege de serene eigen stijl in de prachtige foto's. Voelt als lente.



Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

Partners & Spade

21
08 | 10

Vakantie voorbij, dat vraagt om een inspirationele herstart. En Partners & Spade heeft zoveel in huis om dat te bieden. Voorheen was de website van deze marketing & branding agency annex uitgever annex producer annex winkel misschien niet het toonbeeld van informatievoorziening, maar het had zéker wel een vreemde aantrekkingskracht. Hun 'store inventory' was enkel te bekijken als tekening, waarvan bovenstaande plaat een deel is. Nu echter is de site uitgebreid en kun je naar hartelust klikken.

Sinds 2008 runt Andy Spade deze 'storefront' samen met Anthony Sperduti. Zijn achtergrond in advertising breidt hij nu verder uit voor klanten als J. Crew (hierboven), K-Swiss en Absolut. Maar ook verzorgt partners & Spade de (mooie!) branding voor echtgenote Kate Spade, die een lijn van tassen en accessoires voert.

De winkel zelf is alleen op zaterdag en zondag geopend en wordt behalve voor eigenzinnige merchandise ook gebruikt voor maandelijkse activiteiten zoals exposities.

Lees het vervolg Partners & Spade



Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

Rapha tailored

30
07 | 10

Are you kidding me? Wow! Het sowieso stijlvolle fietskledingmerk Rapha komt nu met een 100% wol 'tailored jacket'. Met deze collaboratie met de Britse kleermaker Timothy Everest wordt de wereld van de 'sartorialists on bikes' uitgebreid. Duur genoeg, dus voor mij blijft het bij kijken, dat wel. Maar dan heb je wel een stormkraag, een zakje voor je sleutels mét lanyard in je mouw, lusjes voor je iPod kabeltjes en een zakje op de rug. Riding in style, I just love it!
 



Categorie : extra | Tags : fiets geen commentaar

A New York Moment

19
07 | 10

Cool, verslavend en tijdrovend. Maar ook simpel en verfrissend; de filmpjes van de Neistat brothers zijn nu al dagen voor mij een onderhoudend tijdverdrijf. Precies kort genoeg om even tussendoor te kijken, hapklaar. Broers Casey en Van maken al jarenlang filmpjes die meestal een, misschien wat meer artistieke, bespiegeling zijn op het dagelijks leven en populaire cultuur. Hun kritische commentaar op bijvoorbeeld de Ipod of Facebook, heeft ze in de afgelopen tijd al veel publiciteit geleverd. Afgelopen juni zijn ze hun eigen 'A hand-made home movie tv-show' gestart op HBO.

Via NRC



Categorie : extra | Tags : film geen commentaar

Argosy Books

07
07 | 10


Eigenlijk alleen omdat dat ene plaatje van de 'outside table' me aansprak, maar dan kom je terecht in een interessante rijkdom aan boeken. Argosy books is een familiebedrijf en is al 85 jaar 'in business'. Hier kun je terecht voor zeldzame oude boeken, prints en handtekeningen, dat kun je ook zien aan de prijzen. Maar het gaat mij alleen om die feel van een oude boekhandel, ongeëvenaard.

Lees het vervolg Argosy Books



Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

We'll make it right

30
06 | 10



In 2005 startte Maarten Besseling het prachtige In A Cabin With, en werkt ondertussen alweer twee jaar samen met Jesse Beuker aan het project. De insteek is om verschillende muzikanten (die veelal nog nooit samen hebben gespeeld) bij elkaar te brengen voor een opnamesessie. De albums zijn gratis te downloaden via de website. Ik vond het vorig jaar vanwege het album We'll Make It Right een samenwerking van Benny Sings, Bo Koek (Les Frogs), Bart Suèr, Dean Tippet, Roos Jonker en Extraa. Dat ene deuntje kennen we natuurlijk van de Milner reclame, maar vooral ook de rest van het album is erg inspirerend. Hebben? alhoewel een tastbaar luxe digifile cd-tje natuurlijk nog beter voelt.

Lees het vervolg We'll make it right



Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

Alex Varanese

26
06 | 10


Mooi! En dan zeker de serie Alt/1977 van grafisch multitalent Alex Varanese. Maar misschien nog indrukwekkender zijn deze posters uit zijn Urban Carthography serie.

Lees het vervolg Alex Varanese



Categorie : extra | Tags : grafisch, 3d, typografie geen commentaar

The Third & The Seventh

25
06 | 10

The Third & The Seventh Teaser van Alex Roman op Vimeo.


Een zeer zeer indrukwekkende shortfilm, die bijna helemaal met de computer is gemaakt. Bekijk de volledige twaalf minuten in HD op Vimeo. De titel refereert aan de derde en zevende pilaar van de kunsten zoals Hegel die heeft beschreven en combineert op die manier architectuur met fotografie. De spaanse CG-artiest Alex Roman (echte naam Jorge Seva) is verantwoordelijk voor deze productie. Een verhelderend interview is te vinden via Area.

Lees het vervolg The Third & The Seventh



Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

House where nobody lives

24
06 | 10

Documentaire-fotograaf Kevin Bauman maakte een imposant beeldverslag van 100 verlaten huizen. Allemaal binnen de stadsgrenzen van Detroit, waar in de afgelopen zestig jaar het aantal inwoners van twee miljoen is gehalveerd. Gewoon klikken en kijken tot de surreële ervaring zich volledig aan je openbaart. Via Behance.

Lees het vervolg House where nobody lives



Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

pagina 1 in 2volgende