Familiar modernity

01
03 | 14Categorie : interieur, design | Tags : illustratie, moleskine geen commentaar

Kelly Wearstler

29
11 | 11

Als er iemand wat betreft interieur de titel 'koningin van de kleur' verdient, is het zonder twijfel Kelly Wearstler. Deze Amerikaanse schone startte in 1995 haar bureau in Interior Design. Voor hotelier Brad Korzen, waar ze later mee touwde, richtte zij eind jaren 90 het woonhuis in. Daarna volgden enkele hotels uit de portefeuille van Korzen, waardoor zij snel faam verwierf als designer. Om haar stijl te beschrijven komen termen langs van Radical Chic en Retro-theatrical tot Hollywood Regency en Maximalism. Haar interieurs kenmerken zich door een overdonderende lading spullen die vaak het uiterlijk hebben in oplage vervaardigd of zelfs one-of-a-kind te zijn, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Vooral opvallend is het robuuste karakter van de elementen die zij gebruikt in combinatie met een onberispelijk gevoel voor kleur, véél kleur. In het najaar van 2011 opende Kelly haar conceptstore (of liever flagship boutique) in Los Angeles, waar zij een lijn interieur- en modeaccessoires aanbied.
It's Kelly! 

Klik op onderstaande link om verder te lezen en voor meer inspirationele foto's.
 

Lees het vervolg Kelly WearstlerCategorie : interieur, design | Tags : Kleur, Interieur 1 commentaar

Alex Eben Meyer

20
11 | 11

Ondertussen heeft Eigen Huis & Interieur alweer het tweede nummer uit in de vernieuwde stijl. Ik ben dus een beetje laat, maar ik wil de redactie graag nog feliciteren met de nieuwe opzet. Ik kan me helemaal vinden in de stijlvolle vormgeving en vind het in zijn algemeen een verbetering. Ook erg leuk dat je zo nog eens iets ondekt. In dit geval viel mijn oog ineens op de heldere illustraties bij de dame en heer #Designsnob. Dit is het werk van Alex Eben Meyer, hij woont en werkt in New York en maakt ook mooie interieurillustraties. De eerste is een tekening voor de New York Times, hieronder een wallpaper voor HP.Categorie : interieur, design | Tags : illustratie, Interieur geen commentaar

Karin's style

20
06 | 10

Het licht en de Scandinavische rust zijn zo fascinerend in de notities van stijl van Karin Eriksson. Zo nu en dan bekijk ik de blog van deze Zweedse ontwerper met een passie voor keramiek. Ze verkoopt haar keramiek en andere mooie voorbeelden van Zweedse kunstnijverheid in haar winkeltje Manos.

Categorie : design | Tags : geen geen commentaar