Kelly Wearstler

29
11 | 11

Als er iemand wat betreft interieur de titel 'koningin van de kleur' verdient, is het zonder twijfel Kelly Wearstler. Deze Amerikaanse schone startte in 1995 haar bureau in Interior Design. Voor hotelier Brad Korzen, waar ze later mee touwde, richtte zij eind jaren 90 het woonhuis in. Daarna volgden enkele hotels uit de portefeuille van Korzen, waardoor zij snel faam verwierf als designer. Om haar stijl te beschrijven komen termen langs van Radical Chic en Retro-theatrical tot Hollywood Regency en Maximalism. Haar interieurs kenmerken zich door een overdonderende lading spullen die vaak het uiterlijk hebben in oplage vervaardigd of zelfs one-of-a-kind te zijn, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Vooral opvallend is het robuuste karakter van de elementen die zij gebruikt in combinatie met een onberispelijk gevoel voor kleur, véél kleur. In het najaar van 2011 opende Kelly haar conceptstore (of liever flagship boutique) in Los Angeles, waar zij een lijn interieur- en modeaccessoires aanbied.
It's Kelly! 

Klik op onderstaande link om verder te lezen en voor meer inspirationele foto's.
 

Lees het vervolg Kelly Wearstler


Categorie : interieur, design | Tags : Kleur, Interieur 1 commentaar

Alex Eben Meyer

20
11 | 11

Ondertussen heeft Eigen Huis & Interieur alweer het tweede nummer uit in de vernieuwde stijl. Ik ben dus een beetje laat, maar ik wil de redactie graag nog feliciteren met de nieuwe opzet. Ik kan me helemaal vinden in de stijlvolle vormgeving en vind het in zijn algemeen een verbetering. Ook erg leuk dat je zo nog eens iets ondekt. In dit geval viel mijn oog ineens op de heldere illustraties bij de dame en heer #Designsnob. Dit is het werk van Alex Eben Meyer, hij woont en werkt in New York en maakt ook mooie interieurillustraties. De eerste is een tekening voor de New York Times, hieronder een wallpaper voor HP.


Categorie : interieur, design | Tags : illustratie, Interieur geen commentaar

Kelim in moleskine

16
08 | 11

Ik vond deze stoel in kelimstof terwijl ik bladerde in een oud nummer van Residence. De mooie combinatie van grafische lijnen en toch een zweem huiselijke geborgenheid maakten het een aantrekkelijk plaatje om even te tekenen in mijn nieuwe moleskine. De onofficiële slogan voor deze te populaire boekjes is nu trouwens: "it's never too late to sell out"! Stoel is van George Smith.


Categorie : interieur, extra | Tags : moleskine, illustratie geen commentaar

illustrated icon

09
03 | 11

Arne Jacobsen's fameuze Egg Chair in een illustratie uit eigen keuken.


Categorie : icons | Tags : geen 1 commentaar

Lente

04
03 | 11

De lente komt er aan en Sweet Paul brengt zijn tweede lente-editie van het online Sweet Paul Magazine uit. Deze keer gewijd aan kinderen, met recepten voor de kleintjes en ideeën voor knutselprojecten. Nu is het misschien wel iets te zoet en paul is me ietwat té triggerhappy met zijn 'gluegun'. Toch vooral het bekijken waard, en ook zijn blog, vanwege de serene eigen stijl in de prachtige foto's. Voelt als lente.


Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

pagina 1 in 2volgende