Familiar modernity

01
03 | 14


Categorie : interieur, design | Tags : illustratie, moleskine geen commentaar

No. 14

16
03 | 13

 

Thonet no. 14

Van zes stukken gebogen hout, twee moeren en tien schroeven vervaardigd Michael Thonet in 1859 zijn meest beroemde stoel. Thonet past voor de fabricage van de stoel een zelf bedachte techniek toe waarbij hout met behulp van stoom gebogen wordt over gietijzeren mallen.
Door deze manier van fabricage, die Thonet over een periode van meerdere jaren perfectioneerde, is het mogelijk om snel vele identieke stoelen te maken. Zijn Konsumstuhl no. 14 is inmiddels millioenen keren verkocht en wordt ook nu nog geproduceerd. Deze best-seller is ook bekend als bistro stoel en roept meteen associaties op met het genieten van een glas rode wijn op een Parijs terrasje

Er wordt gezegd dat Brahms op deze stoel zat als hij piano speelde net als Lenin toen hij zijn politieke traktaten schreef. Ook Le Corbusier blijkt erg enthousiast over deze stoel. Recentelijk is de nummer 14 door Dutch Designer Maarten Baas in de fik gestoken voor zijn "Where There's Smoke" collectie.
Als meubelfabrikant is de firma Thonet nog steeds actief, zij het versplinterd in drie bedrijven in Duitsland, Oostenrijk en de VS. Thonet was in het verleden tevens de fabrikant van designklassiekers van de hand van onder andere Marcel Breuer, Gerrit Rietveld en Mies van der Rohe.

1859 is het jaar waarin Eduard Douwes Dekker zijn debuutroman Max Havelaar schreef, onder zijn pseudoniem Multatuli. Ook is dit het jaar waarin The Origin of Species van Charles Darwin uitkomt, de Big Ben voor het eerst luidt en Edouard Manet zijn Absinthdrinker schilderde, dat later geweigerd zou worden voor expositie in de Salon. 


Categorie : interieur | Tags : Interieur, stoel 1 commentaar

Six Coral Mickey

10
01 | 12

 

Kleine illustratie als variatie op een publicatie in Residence. Eye Umbrella Tortoise.


Categorie : interieur | Tags : illustratie, Interieur geen commentaar

Kelly Wearstler

29
11 | 11

Als er iemand wat betreft interieur de titel 'koningin van de kleur' verdient, is het zonder twijfel Kelly Wearstler. Deze Amerikaanse schone startte in 1995 haar bureau in Interior Design. Voor hotelier Brad Korzen, waar ze later mee touwde, richtte zij eind jaren 90 het woonhuis in. Daarna volgden enkele hotels uit de portefeuille van Korzen, waardoor zij snel faam verwierf als designer. Om haar stijl te beschrijven komen termen langs van Radical Chic en Retro-theatrical tot Hollywood Regency en Maximalism. Haar interieurs kenmerken zich door een overdonderende lading spullen die vaak het uiterlijk hebben in oplage vervaardigd of zelfs one-of-a-kind te zijn, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Vooral opvallend is het robuuste karakter van de elementen die zij gebruikt in combinatie met een onberispelijk gevoel voor kleur, véél kleur. In het najaar van 2011 opende Kelly haar conceptstore (of liever flagship boutique) in Los Angeles, waar zij een lijn interieur- en modeaccessoires aanbied.
It's Kelly! 

Klik op onderstaande link om verder te lezen en voor meer inspirationele foto's.
 

Lees het vervolg Kelly Wearstler


Categorie : interieur, design | Tags : Kleur, Interieur 1 commentaar

Alex Eben Meyer

20
11 | 11

Ondertussen heeft Eigen Huis & Interieur alweer het tweede nummer uit in de vernieuwde stijl. Ik ben dus een beetje laat, maar ik wil de redactie graag nog feliciteren met de nieuwe opzet. Ik kan me helemaal vinden in de stijlvolle vormgeving en vind het in zijn algemeen een verbetering. Ook erg leuk dat je zo nog eens iets ondekt. In dit geval viel mijn oog ineens op de heldere illustraties bij de dame en heer #Designsnob. Dit is het werk van Alex Eben Meyer, hij woont en werkt in New York en maakt ook mooie interieurillustraties. De eerste is een tekening voor de New York Times, hieronder een wallpaper voor HP.


Categorie : interieur, design | Tags : illustratie, Interieur geen commentaar

Kelim in moleskine

16
08 | 11

Ik vond deze stoel in kelimstof terwijl ik bladerde in een oud nummer van Residence. De mooie combinatie van grafische lijnen en toch een zweem huiselijke geborgenheid maakten het een aantrekkelijk plaatje om even te tekenen in mijn nieuwe moleskine. De onofficiële slogan voor deze te populaire boekjes is nu trouwens: "it's never too late to sell out"! Stoel is van George Smith.


Categorie : interieur, extra | Tags : moleskine, illustratie geen commentaar

illustrated icon

09
03 | 11

Arne Jacobsen's fameuze Egg Chair in een illustratie uit eigen keuken.


Categorie : icons | Tags : geen 1 commentaar

Lente

04
03 | 11

De lente komt er aan en Sweet Paul brengt zijn tweede lente-editie van het online Sweet Paul Magazine uit. Deze keer gewijd aan kinderen, met recepten voor de kleintjes en ideeën voor knutselprojecten. Nu is het misschien wel iets te zoet en paul is me ietwat té triggerhappy met zijn 'gluegun'. Toch vooral het bekijken waard, en ook zijn blog, vanwege de serene eigen stijl in de prachtige foto's. Voelt als lente.


Categorie : extra | Tags : geen geen commentaar

Bloesem

02
02 | 11

Vanuit Kuala Lumpur runt, de van oorsprong Amsterdamse, Irene Hoofs haar fantastische blog Bloesem. Ondertussen heeft deze grafisch ontwerper al heel wat van de wereld gezien voordat ze neerstreek in Maleisië. De foto hierboven toont wat hoekjes uit haar eigen huis.

Bloesem is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een grote opeenvolging van inspirerende vondsten. Veelal net iets aparter en eigenzinniger en met een voorliefde voor nederlandse ontwerpen. Neem vooral even een kijkje.


Categorie : interieur | Tags : geen 1 commentaar

Sean Scherer

29
09 | 10

De New Yorkse schilder Sean Scherer schilder raakt getraumatiseerd door het van dichtbij meemaken van de gebeurtenissen van 9/11. Hij stopt met schilderen en gooit zijn leven om. Hij zoekt 'upstate' een veilig onderkomen en koopt met zijn partner een oud boerderijtje uit 1840 in Walton, N.Y., en stort zich volledig op de renovatie ervan.

Tijdens het renoveren en inrichten van zijn nieuwe onderkomen komt Scherer steeds meer met mooie en aparte interieuraccessoires in aanraking en start uiteindelijk zijn eigen winkel, Kabinett & Kammer. En het is juist het plaatje van de gevel, dat je bovenaan deze post ziet, dat mijn interesse trok; wat een prachtige storefront! Bekijk het huis van Sean Scherer via NY Times.


Categorie : interieur | Tags : huizen, interieur 1 commentaar

pagina 1 in 3volgende»